Algemeen

Gezelschapsdieren, waaronder ook huisdieren zoals katten en honden en sinds 2001 ook paarden, die komen te overlijden vallen onder de destructiewet. Deze wet is in werking getreden omdat dierlijk afval (helaas, ook uw dier behoort gewoon tot risicovol afvalmateriaal, ook wel categorie I materiaal genoemd) een gevaar kan betekenen voor de volksgezondheid. Op zich niets mis mee echter u kunt uzelf de vraag stellen of het wenselijk is dat uw geliefde (huis)dier als afval wordt behandeld als uw (huis)dier is overleden.

Wanneer uw (huis)dier is overleden kunt u uw dier ter destructie aanbieden bij een destructor. In Nederland is er maar één bedrijf die de vergunningen heeft om destructie te verwerken. Dit is Rendac in Son en is de enige partij in Nederland die categorie I materiaal verwerkt tot industriële grondstoffen. Voor meer informatie klik hier www.rendac.nl

Voor de keuze destructie wordt bij het overlijden van een (huis)dier het meest gekozen terwijl dit soms vaak geen bewuste keuze is. Destructie is tevens de gemakkelijkste keuze want u kunt uw (huis)dier gewoon bij de dierenarts afgeven of achterlaten en u hoeft verder niets meer te doen. U kunt zelf contact opnemen met het destructiebedrijf echter die komt niet langs bij particulieren tenzij u uw paard ter destructie wilt aanbieden. Weinig mensen weten werkelijk wat destructie inhoudt dus wordt er in de meeste gevallen nauwelijks stilgestaan bij wat er nu echt gebeurt en wordt er over de ware betekenis van destructie nagedacht. Wat destructie werkelijk betekent is gewoon onduidelijk. Beste lezer, weet u werkelijk wat er gebeurt wanneer uw huisdier naar de destructor gaat?

Veel mensen vragen zich af wat er nu echt met hun huisdier gebeurt als zij hun dier na overlijden aanbieden ter destructie. Op deze site willen wij u daar graag over informeren.

Reacties zijn gesloten.